Lingeprint Grafiekmanifestatie 2022

Na onze laatste Grafiekmanifestatie in 2019 zijn we erg verheugd dat we weer van start kunnen gaan met het uitnodigen en samenwerken met enthousiaste grafisch kunstenaars. Dit jaar werken we in het kader van de landelijke maand van de Grafiek met het thema ‘Ontmoeting’. Om de ontmoeting ook zichtbaar te maken, ontmoeten kunstenaars van LingeWart uit Huissen en Trafiek uit Arnhem elkaar om samen te werken of elkaar te inspireren.

  

Maand van de grafiek

De Grafiekmanifestatie sluit aan bij de landelijke maand van de grafiek waarbij er door heel Nederland extra exposities van Grafische kunst worden gehouden. Dit jaar is  ‘Ontmoeten’ het thema. De deelnemende kunstenaars van LingeW’art en van Trafiek uit Arnhem is gevraagd om nieuw werk te maken naar aanleiding van een artistieke ontmoeting met het werk van andere deelnemende kunstenaars. Onder de deelnemende kunstenaars bevinden zich ook jonge talenten, studenten van ArtEZ Arnhem en AKV St.Joost in Den Bosch. 

Leerlingen basisscholen en OBC Huissen exposeren mee.

Er is een jaarlijkse samenwerking met het basis en voortgezet onderwijs, waarbij dit jaar leerlingen van alle basisscholen in Lingewaard en OBC Huissen vooraf en tijdens de manifestatie een grafische workshop van diverse kunstenaars rond het thema ‘ontmoeten’ volgen en met hun werk mee exposeren.  

Activiteiten programma tijdens de expositieweekenden 

Diverse deelnemende kunstenaars verzorgen tijdens de drie weekenden grafische workshops, lezingen over grafiek, interviews tussen studenten en gevestigde kunstenaars, en er zijn kunstenaars te zien die aan het werk zijn, grafiek afdrukken. Er is een educatief programma voor jong en oud dat vormgegeven wordt door de ArtEZ studenten Robin Zaal, Anne Willemsen, Robin Wiggelman, theatermaker Marianne Hermans en muzikant Marc Verhoeven. 

De officiële opening van GRAFIEKMANIFESTATIE LINGEPRINT vindt plaats op vrijdag 4 november om 19.30 uur. De openingstijden zaterdagen en zondagen zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op 20 november wordt de manifestatie feestelijk afgesloten om 15.45 uur. De opening zal worden verricht door de wethouder van kunst en cultuur, Aart Slob. De muzikale omlijsting van de opening wordt verzorgd  door het trio Unheard Concepts in samenwerking met een dans performance van ArtEZ studente Anne Willemsen.


Daarnaast start Trafiek uit Arnhem met de expositie op Ma 31 okt. t/m wo 7 dec. met werk op 10×10 cm in samenwerking met LingeW’art. De expositie vindt plaats in de boderuimte van de Transformatie (Van Oldenbarneveldtstraat 90, 6827 AN Arnhem) en is tot en met 7 december, op afspraak te bezoeken op donderdagen en vrijdagen. 

Je bezoek aanmelden kan via Whatsapp bij Ineke van Dongen (06 57559334) of bij Marco Arwert (06 18900420).

Verder hangt er bij de voordeur een lijst met telefoonnummers van mensen van Trafiek.

Data en Locatie

LingeWart start met de Lingprint expositie op vrijdag 4 november en in de weekenden van 5,6/12,13/ 19,20 november in locatie t ‘Convent,  Raadhuisplein 1 6851 BW Huissen


Deelnemende kunstenaars;

Faik Al-Aboudi, Marco Arwert, Cecile Bank, Isis van Bolderen, Willem Bosschaart, Anja Bourgondien, Judith Brouwer, Fay Buurman, Laura Casas Valle, Arif Damee, Annemieke Daniels, Connie Diepstraten, Ineke van Dongen, Benhannan Gast, Hildegard Hamstra, Peter Kalkowsky, Marie-Hélène Marbus, Edwim Peters, Doethe Peters, Johanneke Sanders, Fara Verhoeven, Linda Westera, Robin Wiggelman, Yvonne van Woggelum, Lubna Yaseen, Titi Zaadnoordijk, Robin Zaal.


theme by teslathemes
stichting Linge'Wart KuNST nieT vOOr dE PoeS