Exposities

LINGEPRINT GRAFIEKMANIFESTATIE IN HUISSEN

Alweer voor de derde maal, vindt in Huissen de inmiddels landelijk bekende Lingeprint Grafiekmanifestatie plaats. Drie dagen lang, vijf, zes en zeven oktober, kan er gekeken en genoten worden van een veelzijdig aanbod aan grafische kunst. Inmiddels weten niet alleen Nederlandse kunstenaars de manifestatie te waarderen, ook vanuit het buitenland is er toenemende belangstelling voor de Lingeprint Grafiekmanifestatie.

Door de toegankelijke opzet van Lingeprint kunnen bezoekers niet alleen kennismaken met verrassende vormen van grafische kunst maar kan men bovendien in contact komen met de kunstenaars en zelf met hen van gedachten wisselen over hun werk.

De organisatie heeft deze keer gekozen om ook de grenzen van grafiek op te zoeken. Er zijn enkele zeer bijzondere uitingen te bewonderen. Wij hopen hiermee ook het publiek nieuwsgierig te maken en te plezieren.

Traditiegetrouw kunnen kinderen zaterdag papier maken onder leiding van de papiermaker van Papiermakerij de Oude Molen uit Eerbeek. Zondag organiseert Kinderatelier de Juliaan weer een leuke workshop drukken met letters. Beide workshops zijn gratis toegankelijk.

De officiële opening vindt plaats vrijdagavond om 19.30 uur en zal worden verricht door de wethouder van o.a. cultuur van de gemeente Lingewaard, Theo Janssen. De opening zal feestelijk worden begeleidt door zang en gitaarspel van Monica Coronado.

Grafiekmanifestatie Lingeprint is te vinden in de RAADZAAL in Huissen, Langekerkstraat 17 en is gratis toegankelijk.

 

 


 

 

theme by teslathemes
stichting Linge'Wart KuNST nieT vOOr dE PoeS