100 vellen vertellen

DSC_0671

STICHTING LINGEW’ART

EXPOSITIE BOEKDRUKKUNST: HONDERD VELLEN VERTELLEN

GRAFISCH ATELIER LINGEMIN & KINDERKUNSTATELIER DE JULIAAN

IN BIBLIOTHEEK TE HUISSEN

Ter gelegenheid van 100 jaar bibliotheek in Gelderland werden in het atelier van Ellen Baptist 100 vellen op geschept papier gedrukt. Ze zijn te bezichtigen tijdens de expositie in de bibliotheek.

Van woensdag 30 maart tot 29 april laat de bibliotheek werk zien van de grafiek-cursisten van Ellen Baptist. Op de expositie zijn prenten op geschept papier in diverse technieken te zien. Daaronder zijn ook bladen met een enkele letter, een woord, of gedicht te bewonderen. Het spelen met pers inkt en papier heeft een grote variatie aan prachtige kunstwerken opgeleverd!

De deelnemertjes aan het KinderKunstAtelier De Juliaan laten zien dat ook kinderen prachtige druksels kunnen maken. En daarbij hebben ze ook nog zelf een schitterende doos gemaakt waarin ze hun werk kunnen bewaren!

Het  KinderKunstAtelier De Juliaan is periodiek geopend op telkens een aantal woensdagmiddagen. Inlichtingen : tel 0651417640 Anja Bourgondiën en 0622984941  Ellen Baptist  en via e-mail: dejuliaan@outlook.com.

De expositie opent met de gratis workshop:

DRUK ME DAN ALS JE KAN

(speciaal voor drukke en niet zo drukke kinderen)

Woensdagmiddag, 30 maart om half twee beginnen we. Er staat een echte drukpers klaar met mooie losse letters,verder drukinkt, inktroller, papier. Genoeg dus om een woord te drukken: je naam, de naam van je vriend of vriendinnetje, of zomaar een gek woord. Papier is er genoeg, dus kom en merk hoe leuk het is om zélf iets te drukken! En natuurlijk mag je je zelf gedrukte kunstwerk ook mee naar huis nemen. Als er plaats over is mogen de grote mensen het ook eens proberen! 

Tenslotte is er ook nog werk te zien van Ellen Baptist.

Overige openingstijden bibliotheek: ma-di-wo-do van 14.00-17.00 uur, vrijdag van 10.00-20.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur, Markt 13 in Huissen.

voor publicaties in de pers klik hier

theme by teslathemes
stichting Linge'Wart KuNST nieT vOOr dE PoeS